Elektrische Haarden

De troeven van een elektrische haard

Heel wat mensen kiezen om een elektrische sfeerhaard te plaatsen omdat er geen rookkanaal of gas aanwezig is in de woning.

In combinatie met zonnepanelen is een elektrische haard een extra warmtebron die tegelijk voordelig is. De installatie is heel eenvoudig want je hebt enkel een gewoon stopcontact nodig om je elektrische sfeerhaard in werking te stellen, dus geen dure installatiekosten.

Deze bron van gezelligheid is dan ook heel onderhoudsvriendelijk.

Wat zijn de voordelen van een elektrische haard​?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een elektrische haard. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:
  1. Gemakkelijke installatie: Een elektrische haard is relatief eenvoudig te installeren. Het vereist geen schoorsteen of ventilatiekanalen, zoals bij een traditionele open haard. Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact in de buurt om de haard van stroom te voorzien.

  2. Geen brandstof nodig: In tegenstelling tot houtgestookte haarden hebben elektrische haarden geen brandstof nodig, zoals hout of gas. Ze werken op elektriciteit, dus je hoeft geen brandstof te kopen, op te slaan of te hanteren. Dit maakt elektrische haarden handig en kostenefficiënt.

  3. Veiligheid: Elektrische haarden zijn over het algemeen veiliger dan traditionele haarden. Omdat er geen open vuur is, is er geen risico op vonken, vonken of brandgevaar. Dit maakt ze geschikt voor gezinnen met kinderen of huisdieren, omdat het risico op ongelukken wordt verminderd.

  4. Eenvoudig in gebruik: Elektrische haarden bieden doorgaans gemakkelijke bedieningsopties. Ze worden vaak geleverd met afstandsbedieningen, thermostaten en programmeerbare timers, waardoor je de haard eenvoudig kunt aanpassen aan je behoeften en voorkeuren.

  5. Geen onderhoud: Een ander voordeel is dat elektrische haarden weinig tot geen onderhoud vergen. Er is geen schoonmaakwerk zoals het verwijderen van as of roet, zoals bij houtgestookte haarden. Elektrische haarden produceren geen rook, uitstoot of as, waardoor ze schoon en gemakkelijk te onderhouden zijn.

  6. Flexibiliteit in plaatsing: Elektrische haarden zijn vaak draagbaar en kunnen in verschillende kamers worden geplaatst. Je kunt ze eenvoudig verplaatsen of zelfs meenemen bij een verhuizing. Dit maakt ze veelzijdig en geschikt voor zowel huiseigenaren als huurders.

  • Merk

  • Haardtype

  • Toepassing

  • Energielabel