Houthaarden

De troeven van een houthaard

We kunnen houthaarden perfect integreren in zowel moderne sierschouwen als in landelijke sierschouwen. 

Door de hoge energie-prijzen is er plots weer veel interesse voor de houthaarden.  De fabrikanten van houthaarden hebben de voorbije jaren veel inspanningen geleverd om de nieuwe houthaarden en houtkachels klaar te maken voor de steeds strenger wordende normen op gebied van rendement en fijn stof uitstoot. 

Niets is zo gezellig als samen te genieten rond de dansende vlammen in de haard. Hout branden is en blijft een authentieke beleving en een gezellige bron van warmte.

Geef je de voorkeur aan een échte open haard, dan zijn er de modellen met een liftdeur.  Deze strakke haarden kunnen zowel met open of gesloten deur branden en sommige zijn voorzien van een ingewerkt vonkenscherm. Wees er wel van bewust dat er met open vuur veel warmte verloren gaat via de schouw, meer hout verbrand wordt en er meer fijn stof uit de schouw komt. Daarom wordt branden met een open vuur meer en meer afgeraden.  

Uw bestaande open haard ombouwen kan door het plaatsen van een inbouwhaard of inbouwcassette of inzethaard.

  • Een intensievere warmte
  • Minder houtverbruik
  • Een knetterend haardvuur
  • Goedkope brandstof en makkelijk verkrijgbaar
  • Energie- en milieuvriendelijk door de nieuwste technieken
  • Wisselende dansende vlammen
 

Door de grote diversiteit aan modellen en afmetingen, is er steeds een houthaard die perfect kan geïntegreerd worden in elk interieur. Inbouwhaarden, liftdeurhaarden, hoekhaarden of doorkijkhaarden, kortom voor elk project zoeken we een ideale match!  

We maken zelfs haarden op maat wanneer u geen passende standaard haard kunt vinden.  

Plaatsing houthaarden

Onze houthaarden kunnen ingebouwd worden in een bestaande schouwmantel of in een nieuwe haardwand. Voor vervanging van een oude inbouwhaard zonder veel aanpassingswerken, adviseren we de houthaarden met ventilatie. Hier zorgen de ventilatoren voor de afkoeling van de haard en een optimale verspreiding van de warmte in de leefruimte. Ook in een nieuwe schouwmantel worden deze turbo-haarden geplaatst voor wie de “warmte-afgifte” prioritair is.

Houthaarden met natuurlijke convectie, dit betekent met ingewerkte warmelucht-roosters in de schouwmantel, kunnen enkel geïnstalleerd worden mits aanpassingwerken of in een nieuwe schouwmantel.

Voor een houthaard is een lengte van het rookkanaal van 4 meter of meer verplicht. Hogere gebouwen of bomen in de buurt moeten vermeden worden om een goede schouwtrek te kunnen garanderen.

Wij vertegenwoordigen de volgende merken houthaarden:

Bij Vuur & Vlam kiezen we om samen te werken met de bekende haardenfabrikanten M-Design, Barbas-Bellfires, Jidé en BG-Fires.

Deze merken stellen de hoogste eisen aan kwaliteit, techniek, materialen en design. Eveneens beschikken deze merken over een uitgebreid gamma aan houthaarden. 

  • Merk

  • Haardtype

  • Toepassing

  • Energielabel