Bodart & Gonay Concept Inbouwhaard – Houthaard

Specificaties

De allernieuwste haarden met geïntegreerde ventilatie (als optie), verkrijgbaar als inbouwversie of met schoorsteenmantel (30 verschillende combinaties).

Op deze pagina hebben we het over de Concept als inbouwhaard.  Deze haard is geschikt om in te bouwen in een bestaande schouwmantel, mits de nodige aanpassingswerken of in een nieuwe schouwmantel.  Het voordeel bij deze haard is dat de ventilatie kan uitgezet worden en bij eventuele oververhitting, zal de ventilatie automatisch starten.  Zo bent u zeker dat u veilig stookt.

De concept heeft als kenmerk een lage uitstoot van CO en fijnstof, maar ook een  perfecte dichtheid en een externe verbrandingslucht toevoer, waardoor deze haarden perfect passen in passief- of laag-energiehuizen.

Verkrijgbaar in 6 verschillende formaten met elk een zeer uitgesproken karakter.

Gemakkelijk te plaatsen in elk interieur, dankzij zijn ultracompacte afmetingen, heeft de CONCEPT haard een gematigd vermogen dat perfect voldoet aan de eisen van nieuwe, goed geïsoleerde, lage-energie woningen.

Dit toestel, dat volledig waterdicht is, is ideaal voor passiefhuizen en lage-energiewoningen, en biedt het plezier van een authentiek houtvuur, terwijl het de lage warmte levert die nodig is voor het comfort in huis.

Nog een sterk punt van de Concept is het design van de draaideur. Ze is uniek omdat de metalen structuur van de deur achter het venster is geplaatst, waarbij ook deurkaders schuin naar binnen toe hellen. Dit zorgt voor een strak effect. En bovendien kan je de handgreep nog verwijderen, als je kiest voor een nog strakker uitzicht. De deurhendel laat toe om de deur op een kier te laten, dit om condensatie te vermijden op de ruit tijdens het starten.

De verbrandingskamer werd geoptimaliseerd, ze is dieper en in tredevorm gemaakt. Hierdoor is het verbrandingsbed kleiner en centraal gelegen. Dit zorgt voor grotere flexibiliteit in werking. De verse luchttoevoer kan onderaan of achteraan aangesloten worden (enkel voor de eenzijdige versies)

Verschillende modellen in deze reeks

  • Bodart & Gonay Concept 540 hout verticaal inbouw Energielabel A
  • Bodart & Gonay Concept 540V hout verticaal inbouw Energielabel A
  • Bodart & Gonay Concept 690 hout verticaal inbouw Energielabel A
  • Bodart & Gonay Concept 790 hout verticaal inbouw Energielabel A
  • Bodart & Gonay Concept 790V hout verticaal inbouw Energielabel A
  • Bodart & Gonay Concept 920  hout horizontaal inbouw Energielabel A

 

1 Het sterke punt van de Concept is het design van de draaideur. Ze is uniek omdat de metalen structuur van de deur achter het venster is geplaatst, waarbij ook deurkaders schuin naar binnen toe hellen. Dit zorgt voor een strak effect. En bovendien kan je de handgreep nog verwijderen. 
2 De deurhendel laat toe om de deur op een kier te laten, dit om condensatie te vermijden op de ruit tijdens de aansteking. 
3 De verbrandingskamer werd geoptimaliseerd, ze is dieper en in tredevorm gemaakt. Hierdoor is het verbrandingsbed kleiner en centraal gelegen. Dit zorgt voor grotere flexibiliteit in werking. De verse luchttoevoer kan onderaan of achteraan aangesloten worden ( enkel voor de eenzijdige versies)
 4 De primaire luchttoevoer mondt uit op twee verschillende plaatsen onder het verbrandingsbed, dit om de aansteking te vergemakkelijken en de brandfase optimaal te bemeesteren. De inox-luchtkanalen zijn makkelijk uitneembaar. 
5 De secundaire luchtstroom en de ruitspoellucht worden verhit door de luchtkanalen rondom de brand – kamer.
 6 De warme ruitspoellucht wordt boven- en onderaan de ruit aangevoerd. De deflektoren leiden de luchtcir – culatie op de glaswand zodat deze beide luchtstromen elkaar zullen treffen ongeveer in het midden van de glaswand. Hierdoor zorgen ze voor een propere ruit en daarna ageren ze als secundaire lucht voor een optimale verbranding. 
7 Om het vermogen van het vuur te regelen is de discrete hendel met de aanduiding “+” en “-” duidelijk zichtbaar en blijft altijd koud. 
8 De thermostaat regelt de primaire lucht alsook de goede werking van de haard. Bovendien zal de thermo – staat de haard ook beschermen tegen oververhitting. 
9 De regelbare vlamplaat zorgt voor een maximale teruggave van de warmte op het verbrandingsbed, leidt de verbrandingsgassen terug in de verbrandingskamer en laat toe de haard te regelen naargelang de trekkracht van de schouw. 
10 Het binnenwerk van de haard kan in Skamolex (vermiculiet) of metaal geleverd worden. 
11 Twee ventilatoren, in optie leverbaar, zijn uitgerust met gelijkstroom motoren van de allerlaatste generatie. Deze verbruiken zeer weinig stroom en zijn geluidloos. Het automatisch regelsysteem zorgt voor vlekkeloze opstart van de ventilatoren en laat de snelheid van de ventilatie ook automatisch variëren. De snelheidsregelaar heeft 3 standen waaronder stand “0” waarbij de ventilatoren ‘uit’ staan. Deze zullen pas in werking treden indien de haard oververhit zou geraken. Een schakelaar, die zich op de deur bevindt, schakelt de ventilatoren automatisch uit bij het openen van de deur.
12 Men kan de twee warme luchtopeningen aansluiten en deze zorgen dan voor een extra verspreiding van de warmte in de woning. 
13 Twee robuuste voeten zorgen een nauwkeurige hoogteregeling van de haard.
14 Kaders zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar, en kunnen na de afwerking van de mantel geplaatst en eventueel nog bij geregeld worden.