Verticale houthaarden

  • Merk

  • Toepassing

  • Energielabel

De troeven van een houthaard

Houthaarden kunnen perfect geïntegreerd worden in moderne sierschouwen als in landelijke sierschouwen.

Niets is zo gezellig als samen het het gezin, familie en vrienden te genieten rond de dansende vlammen in de haard. Hout branden is en blijft een authentieke beleving en is ook een gezellige bron van warmte.

Geeft u de voorkeur aan een échte open haard, dan zijn er de modellen met een liftdeur. Deze strakke haarden kunnen zowel met open of gesloten deur branden en zijn soms voorzien van een ingewerkt vonkenscherm.

Wenst u meer warmte van uw bestaande open haard, dan is dit mogelijk door het plaatsen van een passende inbouwhaard of inbouwcassette.

  • Een intensieve warmte
  • Een knetterend haardvuur
  • Goedkope brandstof en makkelijk verkrijgbaar
  • Energie- en milieuvriendelijk door de nieuwste technieken
  • Wisselende dansende vlammen

Door de grote diversiteit aan modellen en afmetingen, is er steeds een houthaard die perfect kan geïntegreerd worden in elk interieur. Inbouwhaarden, liftdeurhaarden, hoekhaarden of doorkijkhaarden, kortom voor elk project zoeken we een ideale match!

Plaatsing houthaarden

Onze houthaarden kunnen ingebouwd worden in een bestaande schouwmantel of in een nieuwe haardwand. Voor vervanging van een oude inbouwhaard zonder veel aanpassingswerken, adviseren we de houthaarden met ventilatie. Hier zorgen de ventilatoren voor de afkoeling van de haard en een optimale verspreiding van de warmte in de leefruimte. Ook in een nieuwe schouwmantel worden deze turbo-haarden geplaatst voor wie de “warmte-afgifte” prioritair is.

Houthaarden met natuurlijke convectie, dit betekent met ingewerkte warmeluchtkanalen in de schouwmantel, worden geïnstalleerd als er aanpassingswerken mogelijk zijn of in een nieuw ontwerp.

Voor een houthaard is een lengte van het rookkanaal van 4 meter of meer, naargelang de grootte en het model, verplicht. Hogere gebouwen of bomen in de buurt moeten vermeden worden om een goede schouwtrek te kunnen garanderen.

Wij vertegenwoordigen de volgende merken houthaarden:

Vuur & Vlam kiest om samen te werken met de bekende haardenfabrikanten M-Design, Barbas-Bellfires, Jidé en BG-Fires. Deze merken stellen de hoogste eisen aan kwaliteit, zowel in techniek, materialen en design en beschikken over een uitgebreid gamma aan houthaarden.